Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Tyngden av en moder

Mins ni Gilbert Grape från 1993 med Johnny Depp och Leonardo DiCaprio? Filmen regisserades av vår Lasse Hallström. Då minns ni troligen också skådespelerskan som gjorde Depps och DiCaprios mamma. Hon vägde vid tiden 250 kg och var verkligen så stor som filmen visade. Inga specialeffekter där. Det var till och med så att Darlene Cates More som spelade rollen också var förebilden när filmens manusförfattare Peter Hedges såg henne i en tv-dokumentär om människor som var för stora för att lämna sina hus. Tillsammans med Lasse Hallström frågade de henne sedermera om hon ville spela rollen av kvinnan och hon tackade ja.

Darlene föddes 1947 i Texas och började gå upp redan i sena tonåren då en kombination av tröstätning och thyroidbeskaffenhet och långsam ämnesomsättning gjorde att hon gick upp 75 kilo på bara två år. Som mest vägde Darlene 275 kg.

1981 gjorde hon en magsäcksoperation och gick ner 50 kg, men ganska snart hade hon gått upp 75 kg igen. Hon vågade dock inte göra om operationen då två av hennes vänner dog i sviter efter komplicerade magsäcksoperationer.
Darlene har idag nått en vikt som är hanterbar och reser runt och föreläser om fetma och viktminskning.  Detta efter att hennes självförtroende växt så pass mycket att hon vågade sig utanför huset.
Känner du dig överviktig och vill ha hjälp och råd hur du går ner på ett bra och hälsosamt sätt så finns det hjälp att få. Många råd och tips hittar du på www.viktfakta.se.

No related posts.

Comments are closed.