Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Ringar från Snö

Ringar
Ringen är bland de mest populära accessoarerna att bära; och har varit så i flera tusen år. Det finns källor som berättar om traditionen att bära ring som är nästan 5000 år. Traditionen att bära vigselring på vårt fjärde finger – ringfingret – härhör från en tradition som anser att ringfingret är direkt kopplat till hjärtat och därmed våra känslor. Venen som går från ringfingret till hjärtat kallas därför ”vena amoris” – kärlekens ven. Källor finns i det antika Rom där Appianus refererar till Egyptier som upptäckt denna länk.
Ringen har alltid laddats med stor symbolisk betydelse. Bröllopsringen – och att ringen ska symbolisera kärleken mellan två människor – är nog det vanligaste. Men även annan symbolik har ofta ingjutits i detta runda smycke.
Olika sammanslutningar, klubbar och föreningar har ringar som symbol för sin verksamhet. Bär man ringen markerar man sin tillhörighet. Det kan även vara rent praktisk som exempelvis sigillringen där användaren kan trycka ner ringen i lack och därmed försluta ett brev med sitt sigill.
Inom sagan är ringen ofta en ofta använd symbol över stor makt och övernaturlighet. Två kända exempel är Richard Wagners ”Der Ring des Nibelungen” och J.R.R Tolkiens ”The Fellowship of the Ring”. I Richard Wagners opera är ringen en symbol för makt. Den som innehar ringen innehar också makten. I J.R.R Tolkiens saga är ringen i stort sett ett levande väsen med enorm destruktiv makt som påvekrar dess bärare på både positiva och negativa sätt.
För de flesta är ringen något snyggt att ha på sig eller visa vad man känner inför något. Det kan vara så enkelt att ringen passar bra till ett halsband man bär och därmed ingår i en helhet. Helt enkelt som en accessoar.
Letar du efter ring som accessoar kan du bland annat gå in på femalefashion och se utbudet.

Related posts:

  1. Fotopapper från Epson

Comments are closed.