Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Jag slår vad om…

Att slå vad om är bara ett vad om det finns en konsekvens vid vinst eller förlust. Dock används uttrycket mycket godtyckligt i vardagstal. Ett typiskt exempel är vissa sidor på Facebook som döper sig till: ”Jag slår vad om att denna ölburk får fler fans än Johan Palm” eller ”Jag slår vad om att Stockholm når 30 000 fans FÖRE andra svenska städer!”.
Den naturliga följdfrågan till dessa påståendetitlar är: ”Jaha, vad händer annars?”
För det är det som är grejen med vad. Om du förlorar ditt vad så får det en konsekvens. I dessa sammanhang verkar vadet mest handla om; om du vinner: ”Ja, du hade rätt. Vad smart du är.” eller om du förlorar: ”Nej, du hade fel. Vad dum du är.”
I normala fall bör ett vad ha en konsekvens. Om det du slagit vad om slår fel bör du få en bestraffning. Slår det rätt bör du få en belöning. Och den mest vanliga konsekvensen är vinst eller förlust av pengar. Det är detta som de flest associerar med vadslagning. Man sätter pengar på rätt eller fel. Sidan ”Jag slår vad om att Stockholm…” har fler problem som gör vadslagning svårt. Det framgår inte om de andra städerna har egna sidor av liknande karaktär. Hur ska man då kunna göra en jämförelse och avgöra vem som har vunnit det eventuella vadet. En vadslagning kräver en tydlighet som gör att man kan avgöra om vadet har vunnits eller förlorats.
Läs mer om vadslagning på http://www.bettingfakta.se/

http://www.bettingfakta.se/expekt/
http://www.bettingfakta.se/betting-tips/

Related posts:

  1. Vadslagning

Comments are closed.