Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Hitta din egen idealvikt som får dig att må bra

Hitta din egen idealvikt som får dig att må bra
Ibland är det inte utan att man önskar att man var född ett par hundra år tidigare. Kroppsideal är inget konstant, det växlar med tid och mode. Hårt omsnörda midjor för att forma en timglasfigur, underklänningar med tusen hakar och strumpbandshållare som aldrig sitter riktigt säkert, för att inte tala om sextiotalets Twiggyhets. Vad är naturligt vacker? Vem avgör det egentligen? Idag är de flesta överrens om att den fysiska hälsan är avgörande för den psykiska hälsan. Motion och god kosthållning är en förutsättning för att må bra i det långa loppet. För rigid träning och diet är dock sällan positivt. Det handlar om att acceptera sig själv och inse sina genetiska begränsningar.

Kroppsidealet som media och modevärlden prackar på oss är sällan hälsosamt. Det finns en föreställning om att tjocka människor är lata och detta är ett mycket nedvärderande sätt att betrakta sina medmänniskor. För att gå ner i vikt bör du ha ett rimligt mål och motivation. Att gå ner i vikt för någon annans skull är inte att rekommendera. Gör det för din egen skull och gör det för att må bra.

Alla människor har sin egen idealvikt. Om du tittar på en mycket smal kompis – som verkar må bra med sin vikt – kan du mycket väl vara direkt undernärd och mår mycket dåligt om du skaffar dig hennes vikt. Alla människor mår dåligt när de är direkt feta, men många kan faktiskt må bra av att vara runda. Och då är det deras idealvikt.

Men det är alltid rätt att äta bra och motionera. Utgå därför från att leva på ett bra sätt, och den vikt du då hamnar på – det är din idealvikt.
Du kan lära dig mer om vikt och viktnedgång på www.viktfakta.se.

No related posts.

Comments are closed.