Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Ett kreditkort för varje behov

Ett kreditkort för varje behov

Man brukar slarvigt använda benämningen kreditkort för att prata om flera olika sorters kort. Det är egentligen bara vissa sorters kort som är kreditkort. På www.kreditkortexperten.se kan du läsa om olika sorters kort i allmänhet och kreditkorten i synnerhet. Du kan läsa om historiken bakom korten samt vad du behöver göra för att få tillgång till dem. Och givetvis vad skillnaden är på kreditkort och andra sorters kort.

Ett bankomatkort, eller kontokort, är det enklaste sortens kort som du får när du öppnar ett konto. Du kan ta ut pengar från automater som är kopplade till den banken, och inte mer.

Med betalkortet kan du utöver automatuttag även betala i butik. Då har du ofta en betalfunktion som VISA, Master Card eller American Express kopplad till ditt kort. Med dessa kort kan du göra betalningar på miljontals ställen världen över.

Med ett kreditkort har du fått en kredit kopplad till ditt kort. I samråd med kreditkortsgivaren sätts en övre kreditgräns – som du eller kreditkortsgivaren tycker är rimlig i förhållande till ditt ekonomiska omfång. Kreditfunktionen innebär att du kan använda ditt kort även om ditt konto är tomt. Du kan nu fortsätta handla tills du kommer upp till den satta kreditgränsen. I slutet av månaden blir du sen fakturerad denna summa. Alternativt kan detta ske uppdelat på flera månader. Men det är alltid pengar som betalas tillbaks, och alltid med ränta.

Vissa kreditkort saknar kreditgräns – som exempelvis American Express Platinum – men å andra sidan måste du ha en mycket god ekonomi för att över huvud taget få ett sådant kort tilldelat dig.

Det vanligaste kortet, som de flesta brukar kalla kreditkort, är kombinationskortet. Där har du både tillgång till pengarna på ditt konto och din kredit. När du använder kortet väljer du konto eller kredit.

Related posts:

  1. Mer info om kreditkort
  2. Kreditkort
  3. Kreditkort direkt
  4. Kreditkort och kontokort
  5. Kreditkort eller kontokort

Comments are closed.