Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Det svenska bingospelets vagga

Det svenska bingospelets vagga
I Sverige bedrivs allt bingospel ideellt. Kravet för att få bedriva spel i en bingohall är att vinsten går till ungdomsverksamhet, vanligen en idrottsklubb. Detta skedde första gången av fotbollsförningen Gunnarstorps IF i nordvästra Skåne hösten 1961.
Gunnarstorps IF hade sin storhetsperiod just på 1960-talet då man spelade i Division 2 och 1966 var nära att komma upp i Allsvenskan. De stupade dock på mållinjen och fick ge upp inför Hammarby IF och IFK Holmsunds övermakt. Därefter rasade de ner i fjärde divisionen för att i slutet av 70-talet klättra lite. I början av 80-talet rasade man dock ur även fyran och kom sedan aldrig upp igen. Klubben upphörde i och med att de slogs ihop med Bjuvs IF i den nya klubben Bjuvstorps FF.
Klubben kommer dock alltid att inneha en ohotad plats i historieskrivningen som den första arrangören av ett bingospel i Sverige.
Efter Gunnarstorps Ifs start har bingo haft omåttlig framgång i vårt land. Massor av bingohallar växte upp i Sverige som svampar ur marken och har blivit en väl etablerad institution i de flesta städer i landet. När sedan bingospel på internet blev möjligt skedde ytterligare en explosion. Nu var det inte längre idrottsföreningar som stod bakom, utan spelbolag med bas i skatteparadisen Malta och Gibraltar. Populariteten har dock bara växt och bingohallarna har fortfarande sin plats, trots den nya konkurrensen.
Vill du lära dig mer om bingospel på nätet kan du gå in på www.bingoextra.se och läsa artiklar i ämnet.

No related posts.

Comments are closed.