Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Den första moderna espressomaskinen

Den första moderna espressomaskinen tros vara en maskin som hette Gilda och som designades av italienaren Achille Gaggia. Den fick sitt namn efter film noir-rullen Gilda med Rita Hayworth i huvudrollen. Efter 1948 började han exportera maskinen till Storbritannien, Amerika och delar av Afrika. Gaggia ansökte redan 1938 om patent för en ny typ av kaffemaskin och under kommande år fortsatte han att utveckla sin maskin. Han tros ha fått idén till sin espressomaskin efter att ha studerat amerikanska militärjeepars hydrauliska system.

Den första espressobaren i London hette Moka och drevs av den italienska filmstjärnan Gina Lollobrigida. Baren, som låg i mitt i bohemkvarteren i Soho, blev snabbt ett populärt tillhåll för konstnärer och skapande människor. Länge förknippades espresso drickande med kaféer. Espresso var något man drack ute. Hemma fortsatte man att dricka det vanliga kok- eller bryggkaffet.

På senare år har tillverkare alltmer fokuserat på att ta fram espressomaskiner för hemmabruk. Tekniken har gått snabbt framåt och numera kan du göra lika god espresso hemma i köket som du serveras på favoritkaféet. Om du vill läsa mer om espressomaskiner för hemmabruk ska du surfa in på informationssajten espressomaskin.eu. Här hittar du en mängd tips och råd om vad du ska tänka på når du väljer. På sidan hittar du dessutom detaljerade uppgifter om specifika märket. På http://www.espressomaskin.eu/category/basta-espressomaskinerna-i-toppskiktet/ får du hjälp att hitta rätt. Besök hemsidan.

Related posts:

  1. Espresso sorter och kaffevarianter

Comments are closed.