Sajter inom hotell, resor och Flyg

Brasemb – Hotell & Flyg

Antioxidanter, Ett litet kryphål i naturens ironi

Ett litet kryphål i naturens ironi
En av naturens ironier är samspelet mellan njutning och nyttighet. Vem har inte upplevt det sura med det faktum att allt som är gott och njutningsfullt är dåligt för en och allt som är jobbigt och tråkigt är nyttigt för en.
Detta faktum exemplifieras tydligt av samspelet mellan fri radikaler och antioxidanter
Ett överskott av fria radikaler gör att din kropp bryts ner och åldras i förtid. Detta kan leda till olika sjukdomar – som Alzheimers och cancer – och förvärra åkommor som magsår och psoriasis. Och hur får du för många fria radikaler? Jo. genom att äta friterad mat, leva ett hektiskt liv, röka, dricka alkohol och motionera för lite.
Antioxidanter motverkar de fria radikalerna och neutraliserar deras effekt. För att öka nivån av antioxidanter i kroppen bör du; motionera mycket samt äta mycket kål, rotfrukter och grönsaker. Grönt the är också en hejare på att alstra antioxidanter i kroppen.
Men sedan är det som om skaparen av naturen ville lämna en liten tröstpresent till oss människor. Ett litet plåster på såren. För en av de livsmedel som innehåller mest antioxidanter – trots att alkohol finns med i bilden – är rött vin.
Läs mer på: http://www.antioxidanter.info.

Related posts:

  1. Antioxidanter och vitaminer

Comments are closed.